Esemény kalendárium

Szálláshelyek

Kapolcs község egy közösségi szálláshellyel gyarapodott a közelmúltban, mely a község központjában helyezkedik el Kapolcsi „Kű-ház” néven. A szálláshely egyaránt alkalmas pihenésre, kikapcsolódásra és szórakozásra.

A 24 fő elszállásolására alkalmas ház megfelelő helyet biztosít osztálykirándulások, táborok, konferenciák, képzések, edzőtáborok, osztálytalálkozók, tréningek lebonyolítására, valamint baráti társaságok és családok fogadására.

Vendégeink berendezkedhetnek önellátásra, melyhez felszerelt konyha áll rendelkezésre.

Melegkonyhánknak köszönhetően biztosítani tudunk a vendégek számára a svédasztalos reggeli mellé ebédet és vacsorát is.

Reméljük, hogy vendégszállásunk elnyeri az Önök tetszését.

Szeretettel várjuk a visszatérő és új vendégeinket.

Elérhetőségeink: Horváth Ferenc

8294 Kapolcs, Kossuth u. 45.

06 20 34 66 208

deszter81@gmail.com

http://www.facebook.com/kapolcsikuhaz

Feltöltés alatt..
A Kata borház a Királykő lábánál található. Az épület maga műemlék, az 1800-as években cseh serfőző mesterek ebben az épületben tevékenykedtek. Már a Rákóczi szabadságharc idején híresek voltak a kapolcsi fazekasok, serfőzők, gombkötők és tímárok, a jellegzetes molnár ipar mellett. Az épületet 2001-ben újították fel és nyerte vissza régi formáját. A házhoz 6000 négyzetméteres kert, egy vendégház és egy 30 méteres borospince tartozik. Elmondások szerint a második világháború idején ebben a pincerendszerben rejtőzködött el Kapolcs férfi lakossága. A pince egyik részében található a vinotékánk, ahol  a balatoni régió borászainak kiváló termékeit értékesítjük.

A hozzánk ellátogatóknak lehetősége nyílik a balatoni borokkal és borászokkal megismerkedni borvacsorák keretén belül. Megkóstolhatják a helyi alapanyagokból készült hidegtáljainkat (házi sajt, házi kenyér, mangalica sonka stb.) és egytál ételeinket (levesek, pörköltek). Az aktív pihenésre vágyók komplex programcsomagot tudnak igénybe venni (lsd: programok) előzetes egyeztetés alapján. Vállaljuk nagyobb összejövetelek, csapatépítő tréningek szervezését is.
www.kataborhaz.hu

Régi hatalmas körtefa árnyékában egy meghitt parasztház bújik meg. A házat kívül- belül teljesen felújítottuk, kamrájából fürdőszobát alakítottunk ki, de szobájának és konyhájának bútorzatát a faluban talált hagyományos paraszti bútorokból állítottuk össze. A házban három önálló lakás van, lakásonként két-két ággyal és gyerekággyal.

Bár a ház egy Vörösmarty Mihály nevű helybéli pásztoremberről kapta a nevét, szerettünk volna nagy magyar romantikusunknak is emléket állítani azzal, hogy a neves költõ és író egy-egy mûvérõl neveztük el lakásainkat.

Baráti társaságok együtt borozgathatnak a második lakáshoz tartozó, de külön bejárattal is megközelíthetõ eredeti hangulatú borospincében.

A lakásokat az ott tartózkodás alatt hetente egyszer takarítjuk, cseréljük az ágyneműt illetve törülközőket. Természetesen külön kérésre a takarításra sűrűbben is sor kerülhet.
Reggelit házi tejjel, házi kolbásszal biztosítunk. Ebéd, vacsora elfogyasztására több étterem, vendéglő és kocsma kínálkozik.

A csodálatos elhelyezésű istálló tetőterében nagyobb család vendégül látására is alkalmas a „Magyar vár” elnevezésű lakásunk, amely akár 7 fő számára is kényelmes konyhával, fürdővel mesés kilátással a Dörögdi medencére.

A vendégek részt vehetnek a gazdaság mindennapi életében. Amennyiben lóháton érkeznének, lovuknak is szállást, takarmányt tudunk biztosítani, fedett nyári lóállásainkban.    

Szép kártya elfogadóhely.
vorosmartyhaz@t-online.hu, +36-20-477-3964                         www.vorosmartyhaz.hu